836 poze   46112 vizite

De ce mananc oua de prepelita

D



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 1
doly 29 January 2013  
De ce mananc oua de prepelita
7 Mai, 2012Alimentatie, Calorii

Ce este mic si colorat cu pete maronii-negre? 1x1.trans De ce mananc oua de prepelita Ati ghicit – oul de prepelita, alimentul care “ascunde”‘ multe beneficii in cele cateva grame. Datorita dimensiunii dar si “petelor atractive”, copiii prefera mai mult aceste oua decat cele de gaina.

Ouale de prepelita sunt un aliment de origine animala extrem de nutritiv si important pentru sanatatea noastra, cu cel mai echilibrat continut proteic, vitamino-mineral si enzimatic.
Oua de prepelita – continut nutritiv

Daca facem o comparatie intre oul de gaina si oul de prepelita, vom afla ca cel de prepelita are un continut mai mic de colesterol, iar galbenusul contine 23% proteine fata de 16% la oul de gaina.

Continutul de minerale si vitamine face ca oul de prepelita sa se claseze din nou in fata oului de gaina:

vitamina B1* (ou gaina: 0.1 mg, oua prepelita: 0.15 mg)
fosfor* (ou gaina: 191 mg, oua prepelita: 226 mg)
fier* (ou gaina: 1.8 mg, oua prepelita: 3.6 mg)
vitamina B2* (ou gaina: 0.5 mg, oua prepelita: 0.8 mg)

* toate valorile sunt pentru 100 gr produs

La toate acestea se adauga si vitamina D, care se gaseste intr-o forma activa si previne rahitismul la copii.
Informatii nutritionale oua de prepelita:
Calorii oua de prepelita – 158 kcal/100gr

1x1.trans De ce mananc oua de prepelita
Total grasimi – 11.09 gr

Grasimi saturate – 3.56 gr
Grasimi polinesaturate – 1.32 gr
Grasimi mononesaturate – 4.32 gr
Colesterol – 844 mg

Sodiu 141 mg

Total carbohidrati – 0.41 gr

Fibre – 0 gr
Zaharuri – 0.41 gr

Proteine - 13.05 gr

Altele

Potasiu 132 mg (2% din DZR)
Vitamina A 22% (din DZR)
Calciu 6% (din DZR)
Fier 20% (din DZR)

Cate oua de prepelita consumam?

Conform studiilor de specilitate, se respecta urmatorele cantitati:

copii intre 1-3 ani = nu mai mult de 2 oua/zi
copii intre 3-10 ani = 3 oua/zi
copii pana in 18 ani = 4 oua/zi
de la 18 ani pana la 50 ani = 5-6 oua/zi
peste 50 ani = 4 oua/zi

Oua de prepelita – stop alergii

Spre deosebire de ouale de gaina, ouale de prepelita nu provoca alergii, nici la copii si nici la adulti. Dimpotriva, prezenta proteinei ovomucoid poate suprima reactiile alergice, drept pentru care din ouale de prepelita se prepara diferite produse farmaceutice, de exemplu, extract de ovomucoid – folosit pentru tratamentul alergiilor.
Oua de prepelita – stop radionuclizi

Ouale de prepelita cresc rezistenta la radiatii si contribuie la eliminarea din organism a radionuclizilor. Nu e de mirare ca medicii recomanda ouale de prepelita oamenilor care au avut expunere indelungata la radiatii sau cei care locuiesc in zone ecologic-devaforizate, precum si in orasele mari (unde nivelul radiatiilor este deseori peste limita).
Oua de prepelita – un gust mai deosebit

Ouale de prepelita sunt considerate a fi cele mai delicioase oua printre cele care provin de la pasarile de curte.

Pot fi mancate coapte, fierte, crude, prajite, marinate. De asemenea, din oua de prepelita se pot gati omlete, mancaruri, maioneza, salate sau se pot folosi pentru decorarea diferitelor feluri de mancare.

Din oua de prepelita fierte se poate face un minunat aspic pe baza de supa limpede de legume sau supa limpede de pasare.

Cateva idei culinare. 1x1.trans De ce mananc oua de prepelita

Omleta – Rulada din omleta (de oua de prepelita), Omleta din oua de prepelita
Mancaruri – Mancare de broccoli cu pui, Ardei umpluti, fara orez
Aperitive – Oua de prepelita marinate, Aspic “Slabuta”
Salate – Salata cu oua de prepelita, seminte, masline si salata verde

Coaja oualelor de prepelita nu trebuie aruncata

“Invelisul” fragil al oualelor de prepelita reprezinta o sursa de calciu, care se asimileaza rapid in organism, si un complex de alte 26 de elemente, printre care: cupru, fluor, fier, mangan, molibden, fosfor, sulf, zinc, siliciu.

Dintre toate cele enumerate mai sus, deosebit de importante sunt siliciul si molibdenul; hrana noastra de zi cu zi este extrem de saraca in aceste elemente, iar ele sunt absolut necesare pentru reactiile biochimice normale din organism.

De aceea nu aruncati coaja oualelor, ci macinati-o si adaugati-o in mancarea pe care o preparati. Un astfel de “tratament” nu este numai extrem de eficient, dar nu are efecte secundare si nici nu exista riscul de supradozaj.
Oua de prepelita – mai multe microelemente

Lucru interesanta, dar un ou de prepelita este de 5 ori mai mic decat un ou de gaina, dar contine de 5 ori mai mult fosfor, potasiu si fier.

In acest aliment dietetic se contine o cantitate deloc neglijabila de cupru, cobalt si aminoacizi esentiali. Tirozina, de exemplu este folosita si in industria cosmetica.

Datorita continutului ridicat de lecitina, ouale de prepelita crude ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange.

Datorita fosforului din ouale de prepelita, aceste mici “minuni” s-au dovedit a fi un bun stimulent al potentei.
Oua de prepelita – un stimulent al imunitatii

Faceti-va un obicei din a manca oua de prepelita la micul dejun. Preparate sub orice forma, ouale de prepelita va vor intari rezistenta organismului la raceala si gripa.


Sursa--www.slabuta.ro/alimentatie/de-ce-mananc-oua-prepelita-3170.html#comment-1506
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.